OVERZICHT

Welke keukentrends van 2023 vallen bij jou in de smaak?

17.01.2023

Welke keukentrends van 2023 vallen bij jou in de smaak?

De tijd dat je enkel in de keuken kwam om je potje te stoven om er daarna van te smullen, zijn we al lang gepasseerd. Vandaag spenderen we er ettelijke uren per dag, dus is het belangrijk dat je keukenplaatje klopt. Maak jij met de trends van 2023 van je keuken de fijnste plek in huis?


Natuurlijk zijn en blijven enkele kleuren, materialen en stijlen populair, maar deze bepalen de toon op de markt.


Modern en basic

Dit type keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, ingetogen accenten en een functioneel ontwerp. Je ziet slimme opbergruimtes met een decoratieve twist opduiken, maar nooit zonder de soberheid van het geheel uit het oog te verliezen. Terwijl wit en andere zachte kleuren zorgen voor een fris en licht gevoel in huis, creëren het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen de nodige gezelligheid.


Natuurlijke materialen en kleur

Hout is hot in 2023. Je ziet steeds vaker natuurlijke materialen in combinatie met een sprekende kleur zoals terracotta, olijfgroen en bruin opduiken.


Welk keukentype je ook prefereert, om sommige trends kan je niet heen:


1. Greeploze, tip-on keukendeuren en -schuiven

Greeploze kastdeuren en -schuiven vind je in allerlei vormen. Het tip-on systeem gaat daarin het verst: je opent je kasten met een zachte tik op de fronten. Er komt geen handgreep aan te pas.


2. De opmars van chroom en RVS

Anno 2023 zijn gouden en bronzen accenten en accessoires nog altijd hip in de keukenwereld, maar dit jaar zien we ook een comeback van chroom en RVS. Die kleuren waren misschien nooit helemaal verdwenen, denk maar aan handvaten en kranen, maar deze trend verrast toch door het materiaal te laten terugkomen in kasten of zelfs het werkblad.


3. Hallo dichte (boven)keukenkasten

We willen weer alles netjes op- en wegbergen in dichte keukenkasten en dat sluit mooi aan bij de minimalistische trend in het keukenlandschap. Enkel pronkstukken krijgen nog een plaatsje in een open kast of op een plank.


4. Afwerken doen we in fineer

Dit jaar werken we graag met hout of we wekken in ieder geval graag die indruk. We zien vaker en vaker dat keukens of kastdeuren in fineer zijn afgewerkt. Men plaatst een dunne laag hout nauwkeurig op een draagplaat waarmee ze vervolgens de fronten en/of kasten bedekken. Op die manier ben jij zeker van een keuken met een uniek en luxueus karakter.


Meer weten over deze trends? Kom langs in onze showroom en ontdek jouw droominterieur.

           
                                
                       
                        

Wegwijs in het energielabel van je afzuigkap

                    

Ben jij op zoek naar een nieuwe dampkap en wil je een energiebewuste keuze maken, maar lijkt het energielabel je een doo...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Keuken- en interieurtrends 2024

                    

De keuken is het hart van het huis en een spiegel van de bredere interieurtrends. In 2024 zien we dat duurzaamheid, tech...