OVERZICHT

Verleng de levensduur van je kraan

22.03.2017

Verleng de levensduur van je kraan


De levensduur van je boiler en kraan verleng je met jaren door een correct onderhoud. Het beste van alles? Slechts twee a drie keer per jaar dien je een klein onderhoud uit te voeren, het kost dus amper tijd en moeite.

De grootste boosdoener voor een keukenmengkraan zijn de kleine partikeltjes (zand, roest, kalk,..) die via de waterleiding in uw kraan terecht kunnen komen. Dit gebeurt vooral na werken aan de waterleiding in uw huis of in uw regio.


Hoekstopkraan met vuilfilter

Het is dus zeker raadzaam om in jouw keuken hoekstopkraantjes met vuilfilter te laten installeren. Dit is een geringe meerkost die je achteraf veel waterellende en vervangingskosten kan besparen.

Indien je merkt dat er minder waterdruk op uw kraan is, kan men best de filters uit de hoekstopkraantjes halen en na een grondige reiniging terug plaatsen. De levensduur van uw kraan en desgevallend boiler zal enorm verlengen.
Opgelet: vergeet niet de kraan eerst dicht te draaien voordat je de vuilfilter verwijdert!

Reiniging perlator

De perlator vind je aan het uiteinde van de kraan, waar het water er uit komt. Dit is de plaats bij uitstek waar kalk zich gaat ophopen. Wanneer er kalkafzetting komt, is er minder plaats voor het water om gemakkelijk te kunnen doorstromen. Hierdoor verhoogt de druk in uw kraan. Dit zal gewoonlijk het eerst zichtbaar worden waar de kraan uit uw werktafel komt. Deze gaat beginnen lekken, waardoor er ook hier een duidelijke kalkafzetting zichtbaar gaat zijn. Dit soort slijtage zorgt er uiteraard voor dat uw kraan veel sneller vervangen moet worden.

Het goede nieuws? Het volstaat om je kraan 2 a 3 keer per jaar te reinigen om dit probleem te voorkomen. Regelmatig onderhoud van de perlator en de hoekstopkraan met vuilfilter zorgt er dus voor dat jouw kraan véél langer mee zal gaan.

Heb je een kraan met uittrekbare sproeier? 

Zorg er dan altijd voor dat deze zeker vrij kan bewegen in je wastafel kast, als deze geklemd zit, of maar moeizaam kan bewegen, dan komt er schade aan de leiding en krijg je lekken.

Waterverzachter

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan er ook een waterverzachter aan je waterleiding worden toegevoegd. Want minder kalk in het water, is minder slijtage.

Tip

Gebruik voor het onderhoud van de kraan geen antikalk, want dat tast de kraan aan. Gebruik liever een azijnsopje of Dreft, zo reinig je je kraan zonder deze aan te tasten.

Heb je meer of andere vragen omtrent dit onderwerp? Neem even contact op en we helpen je graag verder. 


           
                                
                       
                        

Kleine keuken, grote mogelijkheden.

                    

We zeiden het al: de keuken wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat we de laatste tijd veel thuis zaten, maar ook o...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Energie besparen met een Miele diepvriezer!

                    

Wil je energie besparen, dan kies je voor een vriezer met een gunstig energielabel. Dat spreekt voor zich. Maar ook je d...