OVERZICHT

Kleine keuken, grote mogelijkheden.

10.10.2022

Kleine keuken, grote mogelijkheden.

We zeiden het al: de keuken wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat we de laatste tijd veel thuis zaten, maar ook omdat je keuken alle ingrediënten bevat om er een gezellige en praktische ontmoetingsplaats van te maken. Maar hoe doe je dat in een kleine keuken?


Meer opties dan je denkt

Een kleine keuken groter doen lijken, lijkt misschien een grote uitdaging. Maar ook in een keuken met (eerder) weinig beschikbare ruimte is er heel wat mogelijk. Zelfs met kleine aanpassingen. Lees dus vooral verder.


Open schappen

Open schappen zijn niet alleen trendy, ze zijn ook zeer geschikt voor een kleine keuken. Zeker wanneer er een kookeiland in je keuken staat. Dan hang je de open schappen gewoon aan het plafond, boven je eiland. Dat is niet alleen mooi, maar ook handig wanneer je aan het koken bent.


Bar in plaats van tafel

Wil je iets kunnen eten in je keuken? Kies dan niet voor een klassieke tafel, maar ga voor een ‘zwevende’ bar. Zo’n bar heeft namelijk geen tafelpoten en houdt dus onder het tafelblad voldoende ruimte om bijvoorbeeld probleemloos je oven te openen.

Kies ook zeker niet voor standaard stoelen, maar eerder voor krukjes of barstoelen. Deze schuif je vlotjes onder tafel, zodat je ook daar geen ruimte verliest.


Zwevende kasten

Kasten worden gemiddeld genomen op een afstand van ongeveer 50 cm van het werkblad geïnstalleerd. In een kleine keuken is het slimmer om die afstand nog wat te vergroten. Zo voel je je minder snel ingesloten tussen je kasten.


Organiseer op een dienblad

Elke keuken staat vol prulletjes: kruidenpotten, bestekhouders, keukenrol, afwasmiddel, sponzen, … Als je al deze elementen apart in je keuken plaatst, nemen ze al snel visueel de overhand. Door ze te groeperen op een dienblad, creëer je een ruimtelijk gevoel én oogt je keuken meteen veel netter.


Mobiel eiland

Een keukeneiland is prachtig, maar kan in een kleine keuken ook snel in de weg staan. Kies daarom voor een mobiele variant die je moeiteloos rolt naar welke plaats je ook verkiest. Daarnaast is zo’n mobiel eiland ook zeer handig als extra opbergruimte.


Reflecterende spatwand

De mogelijkheden voor spatwanden zijn eindeloos en hebben elk hun voor- en nadelen. In een kleine keuken is het echter raadzaam om voor een spatwand in glas te kiezen. De reflecties op de wand doen je keuken groter lijken. Om zeer opvallend de illusie te creëren dat er nog ruimte is achter je werkblad, kies je best voor een spatwand in glas.


Wit als belangrijkste kleur

Wit is de ideale kleur voor een kleine keuken. Het reflecteert licht en vergroot het ruimtegevoel onmiddellijk. Wil je echt zo weinig mogelijk ‘breekpunten’ in je keuken? Zorg er dan voor dat ook je apparatuur, werkblad, kasten, plafond, … wit zijn.


Benieuwd wat er in jouw keuken mogelijk is?

Onze keukenspecialisten kijken graag hoe we jouw keuken optimaal kunnen benutten. Zo kan jij er volop van genieten. 

           
                                
                       
                        

Wegwijs in het energielabel van je afzuigkap

                    

Ben jij op zoek naar een nieuwe dampkap en wil je een energiebewuste keuze maken, maar lijkt het energielabel je een doo...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Keuken- en interieurtrends 2024

                    

De keuken is het hart van het huis en een spiegel van de bredere interieurtrends. In 2024 zien we dat duurzaamheid, tech...