Een werkblad in Dekton
Dekton weet je te misleiden: het lijkt echte natuursteen, maar zonder de nadelen ervan. Het is sterker dan composiet en minder onderhevig aan slijtage dan graniet. En bovendien heb je van dit materiaal een breed en prachtig gamma aan kleuren en schakeringen. Ideaal als werkblad dus.
Dekton? Nog nooit van gehoord.
Dekton bestaat niet uit één grondstof, maar uit een mix van o.a. glas, kwarts, porselein, … die ze met een speciale techniek samenpersen. Daardoor is het materiaal heel hard, super compact, bijna niet doorlaatbaar én elegant; het gedroomde werkblad van menig keukenliefhebber. Wist je dat het zelfs kan gebruikt worden als gevelbekleding voor moderne gebouwen?
Waarom is Dekton zo’n topper?
Stevig, compact, … de voordelen van Dekton zijn eindeloos:
1. Dekton: een bondgenoot tegen krassen en slijtage
Groenten snijden, kruiden fijn hakken, … je hebt er in principe geen snijplank voor nodig. Je zou het dus gewoon op je werkblad kunnen doen zonder schrammen achter te laten. Toch raden we je een snijplank aan, want je wil natuurlijk voorkomen dat je messen bot worden.
Dekton is niet alleen handig als werkblad, maar ook als vloer: het slijt minder snel dan graniet en daarom kiezen ze op publieke en drukke plaatsen vaak voor dit materiaal.
2. Dekton: een kleurvaste vlekkenkampioen
Koffie, wijn, … Dekton kan er tegen. Zelfs druppels chloor, afvoerreiniger of ovenontvetter laten geen sporen achter. Kortom, er is geen hardnekkige vlek die dit materiaal niet af kan. Zelfs UV-stralingen van de zon maken geen schijn van kans; Dekton bewaart altijd z’n kleur.
3. Dekton: een kanjer bij elke temperatuur
Je Dekton-werkblad is hittebestendig, dus zelfs pannen rechtstreeks van het vuur of uit de oven kan je er opzetten. Het materiaal is ook niet onderhevig aan temperatuurschommelingen: het kan zelfs vrieskou verdragen. Vandaar dat het regelmatig buiten gebruikt wordt.