OVERZICHT

Een werkblad in Dekton

15.06.2023

Een werkblad in Dekton

Dekton weet je te misleiden: het lijkt echte natuursteen, maar zonder de nadelen ervan. Het is sterker dan composiet en minder onderhevig aan slijtage dan graniet. En bovendien heb je van dit materiaal een breed en prachtig gamma aan kleuren en schakeringen. Ideaal als werkblad dus.


Dekton? Nog nooit van gehoord.

Dekton bestaat niet uit één grondstof, maar uit een mix van o.a. glas, kwarts, porselein, … die ze met een speciale techniek samenpersen. Daardoor is het materiaal heel hard, super compact, bijna niet doorlaatbaar én elegant; het gedroomde werkblad van menig keukenliefhebber. Wist je dat het zelfs kan gebruikt worden als gevelbekleding voor moderne gebouwen?


Waarom is Dekton zo’n topper?

Stevig, compact, … de voordelen van Dekton zijn eindeloos:


1. Dekton: een bondgenoot tegen krassen en slijtage

Groenten snijden, kruiden fijn hakken, … je hebt er in principe geen snijplank voor nodig. Je zou het dus gewoon op je werkblad kunnen doen zonder schrammen achter te laten. Toch raden we je een snijplank aan, want je wil natuurlijk voorkomen dat je messen bot worden.

Dekton is niet alleen handig als werkblad, maar ook als vloer: het slijt minder snel dan graniet en daarom kiezen ze op publieke en drukke plaatsen vaak voor dit materiaal.


2. Dekton: een kleurvaste vlekkenkampioen

Koffie, wijn, … Dekton kan er tegen. Zelfs druppels chloor, afvoerreiniger of ovenontvetter laten geen sporen achter. Kortom, er is geen hardnekkige vlek die dit materiaal niet af kan. Zelfs UV-stralingen van de zon maken geen schijn van kans; Dekton bewaart altijd z’n kleur.


3. Dekton: een kanjer bij elke temperatuur

Je Dekton-werkblad is hittebestendig, dus zelfs pannen rechtstreeks van het vuur of uit de oven kan je er opzetten. Het materiaal is ook niet onderhevig aan temperatuurschommelingen: het kan zelfs vrieskou verdragen. Vandaar dat het regelmatig buiten gebruikt wordt.


           
                                
                       
                        

Ontdek de Innovatieve Miele KMDA kookplaat

                    

Op zoek naar een keukenapparaat dat niet alleen stijlvol is maar ook efficiënt en betrouwbaar? Maak kennis met de Miele ...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Siemens StudioLine: stijlvolle innovatie voor de moderne keuken

                    

In de wereld van keukenapparatuur staat Siemens StudioLine synoniem voor innovatie, stijl en functionaliteit. Laten we d...