OVERZICHT

De opvallendste keukentrends voor 2022!

26.11.2021

De opvallendste keukentrends voor 2022!

1. Nanotechnologie in de keuken


Zoek je een gemakkelijk te onderhouden werkblad? Met uitzonderlijke kwaliteiten? Dat tevens supersterk is? En met een design dat perfect bij je keuken past? Op vlak van design is FENIX® hét trendy materiaal van het moment dankzij zijn zijdeachtige ‘touch’ en zijn strakke, matte look.


Sterke punten van FENIX®:


* Geen vingerafdrukken (zelfs niet op de donkere kleuren)

* Erg mat en weerspiegelt het licht niet

* Gemakkelijk in onderhoud

* Hitte & krasbestendig 

* Zelfherstellend


2. Metaallook accenten


Durf te kiezen voor een metaallook in je keuken. Denk aan brons, goud of bijvoorbeeld koper. Letterlijk een schittering in je keuken, iets anders dan anders én toch tijdloos omdat het natuurlijk oogt. Zo wordt je keuken erg elegant door de bijzondere finishing touch.


3. Milieubewust fineer


Bij een keuken in fineer wordt de body - uit spaanplaat of mdf - afgewerkt met een laag houtfineer. Dit fineer is een door u te kiezen houtsoort: zoals rustiek eiken, kersen, noten, beuken, ahorn, … De keuze voor fineer ligt hem in de prijs, het prijskaartje van fineer ligt lager dan dat van massief hout. Maar het biedt vooral voor milieubewuste kopers een meerwaarde vermits spaanplaat een beter alternatief voor gerecycleerde materialen.


4. Egale kleuren


Niet iedereen geeft de voorkeur aan een volledig witte keuken. Prachtige natuurlijke tinten zoals groen, turquoise en grijs die de keukenruimte vullen met een oase aan rust. Een aangenaam alternatief voor de zwarte en donkere keukens die overigens nog steeds onverminderd populair zijn.


5. Hoge kasten


Om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk in te vullen kan je kiezen voor hoge kasten, keukenkasten die aan de vloer beginnen en pas tegen het plafond stoppen. Bovendien geven deze opvallend hoge kasten een extra chique uitstraling en een strakke look aan uw interieur!


6. Multifunctionele kranen


We willen steeds meer comfort en gebruiksgemak. Snel kokend water voor je thee of snel even een glas fris en bruisend water nemen. Het kan vandaag allemaal. De technologie van kokend, bruisend en gefilterd water is geen leuk extraatje, maar een absolute must voor een moderne keuken. We zien onze kraan ook meer en meer als de finishing touch in een mooie keuken. 


Meer weten over deze trends? Laat je inspireren in onze Cozino Loft of maak een afspraak met onze experts!

           
                                
                       
                        

Wegwijs in het energielabel van je afzuigkap

                    

Ben jij op zoek naar een nieuwe dampkap en wil je een energiebewuste keuze maken, maar lijkt het energielabel je een doo...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Keuken- en interieurtrends 2024

                    

De keuken is het hart van het huis en een spiegel van de bredere interieurtrends. In 2024 zien we dat duurzaamheid, tech...